“Με-ψεύδη-και-συκοφαντίες-δεν-κάνετε-πολιτική”

“Με ψεύδη και συκοφαντίες δεν κάνετε πολιτική”

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» με τίτλο «Ευρω-βόμβα στο πάρτι των σκουπιδιών» και την απέλπιδα προσπάθεια εκμετάλλευσής του από την κ. Δούρου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Στο δημοσίευμα σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνονται μόνο ανακρίβειες και ψέματα.
Εκφράζω τη λύπη μου, γιατί η ιστορική αυτή εφημερίδα δεν μας έθεσε το σχετικό ερώτημα, ώστε να διατυπώσουμε τη θέση μας.

Η κ. Δούρου, κάνοντας σημαία το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επιχείρησε για άλλη μία φορά με ψέματα και συκοφαντίες να μιμηθεί τον Γκέμπελς, ώστε μέχρι την Κυριακή κάτι να μείνει από τη λάσπη που εκτοξεύει.
Η κ. Δούρου με ανήθικα μέσα έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια.
Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δεν είναι πολιτική. Οι πολίτες της Περιφέρειας θα δώσουν την απάντησή τους.

Ως προς το δημοσίευμα:

Απευθύνομαι όμως στους πολίτες για την ουσία του δημοσιεύματος, ώστε να είναι ενήμεροι.

Συγκεκριμένα:
Η αναφορά στο δημοσίευμα ότι τα τεύχη των διαγωνισμών της Αττικής περιλαμβάνουν προβλέψεις για εγγυημένες ποσότητες είναι παντελώς ψευδής.
Σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά για εγγυημένες ποσότητες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για το Γραμματικό, που έχει ολοκληρωθεί, τέθηκε ως όρος ότι καμία εγγυημένη ποσότητα δεν θα υπάρξει.
Οι αιρεσιμότητες για το νέο ΕΣΠΑ αφορούν σε προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού και όχι σε δήθεν διακοπή χρηματοδότησης.
Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική θεσπίστηκε με το Νόμο 3163 του 2003.
Με τον Νόμο αυτό χωροθετήθηκαν οι τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Φυλή, το Γραμματικό και τη Κερατέα.
Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός επικαιροποιήθηκε το 2006.
Με το Νόμο 4122 του 2013 τροποποιήθηκε η χωροθέτηση για τη Κερατέα και προβλέφθηκε νέα θέση στις Φοβόλες.
Η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού θα αφορά κυρίως στους στόχους ανακύκλωσης και όχι σε διατήρηση του επαίσχυντου καθεστώτος ταφής ανεπεξέργαστων απορριμμάτων, όπως επιδιώκουν οι πολέμιοί του.
Το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα είναι, προφανώς, αναφορά ιδιώτη προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία τον ενημερώνει ότι την παρέλαβε και κατ’ αρμοδιότητα θα την εξετάσει χωρίς να προλέγει και να προδικάζει τίποτα σχετικά με τη βασιμότητά της, όπως παραπλανητικά προσπαθεί να εμφανίσει η εφημερίδα.
Επομένως, χωρίς να επικαλείται κανένα στοιχείο το δημοσίευμα μιλά για διακοπή χρηματοδότησης και για βαρύτατες παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.
Η αλήθεια είναι πως ο Εθνικός Σχεδιασμός, που είναι σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης, θέτει το πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού και δεν τον αναιρεί.
Η αλήθεια είναι πως τα αρμόδια Υπουργεία και όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε γνώση και επιδιώκουν την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να πάψει η χώρα μας να είναι ουραγός στην Ευρώπη στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μερικοί όμως παραμένουν αθεράπευτοι νοσταλγοί του κακού παρελθόντος μας.
Ψευδόμενοι και παραπλανούντες…»