Ενστάσεις-κατά-της-υπογραφής-προγραμματικής-σύμβασης-με-«άρωμα»-υπερκοστολόγησης

Ενστάσεις κατά της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με «άρωμα» υπερκοστολόγησης

Ενστάσεις κατά της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με «άρωμα» υπερκοστολόγησης

Σήμα κινδύνου για την απορρόφηση των διατιθέμενων κονδυλίων για την τουριστική προβολή της Αττικής

Με τη φράση «ναι στο έργο όχι στην υπερκοστολόγησή του» τοποθετήθηκε η παράταξη «Αττική» στην πρόταση για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας για την εκπόνηση μελέτης με στόχο την αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης των Βιλίων.

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός τάχθηκε υπέρ της εκτέλεσης της αναγκαίας μελέτης, όμως όπως τόνισε, το προτεινόμενο ποσό από την Διοίκηση, ύψους σχεδόν 1.500.000 €, είναι προκλητικά μεγάλο, πρόκληση για την κοινωνία και την Διαφάνεια, πολλαπλάσιο των ισχυουσών τιμών της αγοράς.

Άλλωστε όπως τόνισε με νόημα, σύμβουλοι της πλειοψηφίας που σήμερα υπερθεματίζουν για το εύλογο της συγκεκριμένης δαπάνης, είχαν αντιταχθεί έντονα στην εκταμίευση ανάλογου ποσού, στην προηγούμενη θητεία του περιφερειακού συμβουλίου, προσδιορίζοντας το κόστος της μελέτης στις 400 περίπου χιλιάδες!

Δυστυχώς η πρόταση του πρώην Περιφερειάρχη για παραχώρηση στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ποσού μέχρι το ύψος του 1 εκατομμυρίου για την υλοποίηση του Έργου, και των άλλων αναγκαίων μελετών, χωρίς περαιτέρω ανάμειξη της Περιφέρειας, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Σγουρός έκρουσε τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων που έχουν διασφαλιστεί για την τουριστική προβολή της περιοχής, λόγω καθυστερήσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του προγράμματος έχουν σημαντικό αντίκτυπο για την τουριστική κίνηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, εάν όμως δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσής του, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια έως και 8 εκ. €.