Έκθεση-«κόλαφος»-του-Περιφερειακού-Συμπαραστάτη-για-το-Πεδίο-του-Άρεως

Έκθεση «κόλαφος» του Περιφερειακού Συμπαραστάτη για το Πεδίο του Άρεως

Πραγματικός κόλαφος είναι η έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης για το Πεδίο του Άρεως σε βάρος της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ειδική πρότασή του που κατέθεσε στις 12 Ιουνίου 2017 και που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης γκρεμίζει την εικόνα ωραιοποίησης που επιχείρησε να στήσει μέσω συνέντευξης τύπου η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την οποία δεν διστάζει να εγκαλέσει εμμέσως πλην σαφώς για αδιαφορία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ήδη µε την Ετήσια Έκθεσή του για το έτος 2015 είχε προτείνει την συντήρηση και εκμίσθωση κτίσματος (Green Park), πρόταση που δεν υλοποιήθηκε δύο (2) ολόκληρα χρόνια µετά την διατύπωσή της. Αυτό, όπως τονίζει µπορεί να  συνεπάγεται ακόµη και νοµικές ευθύνες, δεδοµένου του χαρακτήρα του κτίσµατος, αλλά και λόγω της απώλειας εσόδων για την Περιφέρεια Αττικής.

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης καταγράφει τα προβλήματα παραβατικότητας, βανδαλισμών, καθαριότητας, συντήρησης των χώρων.

Ακόμα ζητά από την Περιφέρεια να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα όταν προκαλούνται ζημιές από μη αδειοδοτημένες εκδηλώσεις, καθώς τυχόν τέτοια παράλειψη θα ιδρύσει το δικαίωµα αστικής διεκδίκησης χρηµατικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης για τους άµεσα θιγόµενους πολίτες.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι το κάλεσμα της κας Δούρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία δεν αποτελεί στροφή στο ρεαλισμό, αλλά αποτέλεσμα πίεσης υπό το βάρος απόδοσης ευθυνών, λόγω των ανεξήγητων τριών χρόνων αδράνειας

Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για μεταφορά της αρμοδιότητάς του Πεδίου του Άρεως στον Δήμο της Αθήνας που διαθέτει προσωπικό και εξοπλισμό για την καθαριότητα και τη συντήρηση πρασίνου και υποδομών, αλλά και για τη φύλαξή του, με την παράλληλη μεταφορά πόρων από την κεντρική διοίκηση.

Η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να συμβάλλει οικονομικά στη συντήρησή του Πεδίου, εφόσον το Υπουργείο Εσωτερικών δεν διαθέτει επαρκείς πόρους.  

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την Ειδική Πρόταση 2/2017 “Σχετικά με την κατάσταση του Πεδίου του Άρεως” του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=23581:eidiki-protasi-2-2017-sxetika-me-tin-katastasi-tou-pediou-tou-areos&catid=253&Itemid=258