Να-ακυρωθεί-ο-διαγωνισμός-παρωδία-για-την-αγορά-ακινήτου-ζητά-ο-Γ.-Σγουρός

Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός παρωδία για την αγορά ακινήτου ζητά ο Γ. Σγουρός

Την ακύρωση του διαγωνισμού «παρωδία» για την αγορά ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ύψους 20 εκ. € ζητά ο Γ. Σγουρός μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε οικονομικά ασύμφορη την επιτευχθείσα συμφωνία.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάλεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να μην επιμείνει στην λανθασμένη και ακατανόητη επιλογή της και να μην ασκήσει περαιτέρω ένδικα μέσα, αφού ακόμη και στην περίπτωση που η Μείζων Επταμελής Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει ότι η απόφαση ήταν νόμιμη, η αγορά θα αντίκειται στην κοινή λογική και πείρα, στις συνθήκες της αγοράς ακινήτων, προσβάλλοντας βάναυσα το κοινό αίσθημα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Η εμμονή της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών, παντί τρόπω, παρά τις σοβαρότατες ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα και επιτρέπει στην σκανδαλολογία να ανθεί. Είπαν ότι θα μας ταράξουν στη νομιμότητα και μας τάραξαν στην σκοπιμότητα. Γιατί η Κυβέρνηση που τους κάνει όλα τα χατίρια δεν παρέχει ένα από τα κτίρια του δημοσίου που ρημάζουν για να στεγάσει τις υπηρεσίες της η Περιφέρεια; Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στην εξεύρεση της πλέον ενδεδειγμένης λύσης, για τους πολίτες, τους υπαλλήλους, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, αρκεί να επικρατήσει λογική. Δεν μπορεί σε εποχές κρίσης το δημόσιο να πουλά φθηνά και να αγοράζει ακριβά. Η ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού με τροποποίηση των όρων του είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να διασφαλιστεί 100 {e17a9b61b549120beb46f5cbc80195929c5eb32cd62721f0957c37b13b33fb97} το δημόσιο συμφέρον».