Επίσκεψη-Γ.-Σγουρού-στη-ΓΣΕΕ-–-“Γάγγραινα-η-ανεργία-και-οι-χαμηλοί-μισθοί”

Επίσκεψη Γ. Σγουρού στη ΓΣΕΕ – “Γάγγραινα η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί”

Επίσκεψη στη ΓΣΕΕ πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο των προεκλογικών του συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της συνομοσπονδίας, που έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινής δράσης ΓΣΕΕ και Περιφέρειας Αττικής, με κυριότερα τα θέματα καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Γ. Σγουρός υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς την κυβέρνηση, ώστε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Αττική και δεσμεύθηκε σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης να τρέξει όσο πιο γρήγορα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη, καθώς κρίσιμοι πόροι σε αναπτυξιακούς άξονες λιμνάζουν.

Ο Γιάννης Σγουρός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάσχεσης του φαινομένου της εγκατάλειψης της χώρας από τους νέους, καθώς η έλλειψη επαγγελματικών διεξόδων και οι χαμηλοί μισθοί τους σπρώχνουν σε αναζήτηση καλύτερων λύσεων στο εξωτερικό. 

Τέλος επεσήμανε ότι τα φαινόμενα αστάθειας της κυβερνητικής συνοχής, υπολειτουργίας των θεσμών και η παρατεταμένη άτυπη προεκλογική περίοδος βλάπτουν στην οικονομία και υπονομεύουν τις προοπτικές ανάκαμψης της χώρας.