Γ.-Σγουρός-:-Η-Δούρου-απέτυχε-σε-ό,τι-κι-αν-διαχειρίστηκε-στην-Περιφέρεια-Αττικής

Γ. Σγουρός : Η Δούρου απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής

Σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο Γιάννης Σγουρός κατά τη συζήτηση του απολογισμού του έτους 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που έγινε χθες το απόγευμα.

Ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι η νυν περιφερειάρχης απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην 5ετή θητεία της, με αποτέλεσμα να αφήνει στον επόμενο βουνό δυσεπίλυτων προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων όπου η κατάσταση είναι οριακή, η ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ενώ σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης επεσήμανε ότι αντί για πλεονάσματα αφήνει ενεχυριασμένα έσοδα μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι εξαφανίστηκε και κρύφτηκε πίσω από το κόμμα της στις δύσκολες στιγμές που οι πολίτες χρειάζονταν την Περιφέρεια δίπλα τους, όπως στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι όπου ακόμη και σήμερα η περιφέρεια είναι απούσα.

Ο Γ. Σγουρός πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλές «γκρίζες ζώνες» στη διοίκησή της, καθώς για πρώτη φορά διαγωνισμοί έργων ακυρώθηκαν για παράνομους «φωτογραφικούς» όρους και την ίδια στιγμή κατήγγειλε ότι υπάρχει εκρηκτική αύξηση των συμπληρωματικών συμβάσεων σε αρκετά έργα που έχει διογκώσει τον προϋπολογισμό τους.

Ως πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που από τα 70 εκ € κοντεύει να φτάσει τα 100 εκ €, έργο που σημειωτέον υλοποιείται με χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων, αφού από την Ευρώπη κόπηκε ως «έργο βιτρίνας».

Η δε κα Δούρου που στο παρελθόν σήκωνε κατά των εργολάβων επαναστατική παντιέρα, πλέον έχει φτάσει να κάνει λόγο για  Αττική Ριβιέρα….

Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι η επόμενη μέρα στην Αττική θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, όμως με τη στήριξη των πολιτών η παράταξή του που διαθέτει εχέγγυα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει στην Αττική η κανονικότητα.

Στο τέλος έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στην κα Δούρου λέγοντας «εγώ σας σεβάστηκα από την πρώτη μέρα, εσείς δε με σεβαστήκατε»