Επίσημος-ομιλητής-στην-Κύπρο-ο-Γ.-Σγουρός-σε-ημερίδα-του-Δημοκρατικού-Κόμματος

Επίσημος ομιλητής στην Κύπρο ο Γ. Σγουρός σε ημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος

Σε ημερίδα στη Λευκωσία της Κύπρου που οργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων παραβρέθηκε και μίλησε ως επίσημος προσκεκλημένος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκου Παπαδόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Δημοκρατικού Κόμματος Στάυρου Σταυρινίδη, ευρωβουλευτών, βουλευτών, δημάρχων, του προέδρου δήμων της Κύπρου και δεκάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της μεγαλονήσου.

Ο Γ. Σγουρός αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς αίματος που συνδέουν τις δύο χώρες σημείωσε ότι η ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κοινή πρόκληση, καθώς Ελλάδα και Κύπρος είναι ανάμεσα στις 14 χώρες που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινδυνεύουν να μην πιάσουν τον στόχο του 50 % της ανακύκλωσης το 2020.

Εστιάζοντας στις αρχές της κυκλικής οικονομίας τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι κοινωνίες να πάψουν να στηρίζονται στην αρχή «παράγω – χρησιμοποιώ – απορρίπτω», ώστε από την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υλικών να εξοικονομείται ενέργεια και να μειώνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.