Γ.-Σγουρός-:-«Παραδώσαμε-σε-εξέλιξη-ένα-μεγάλο-πρόγραμμα-αντιπλημμυρικών-έργων»

Γ. Σγουρός  : «Παραδώσαμε σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων»

Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη και στο politik.gr παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Ο Γ. Σγουρός απάντησε μεταξύ άλλων :

Για το εάν είχαν παραδοθεί στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αντιπλημμυρικά έργα:

Ειδικά και σε ό,τι αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, που ως αρμοδιότητα πέρασε στις αιρετές Περιφέρειες το 2011 με τον νόμο του Καλλικράτη, εκπονήσαμε έργα και μελέτες άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ από κάθε πηγή χρηματοδότησης παραδίδοντας στον επόμενο – εν προκειμένω στην κα Δούρου – ένα μεγάλο σε εξέλιξη πρόγραμμα για να αντιμετωπιστούν προβλήματα και ελλείψεις δεκαετιών στην Αττική.

Για το τι έκανε λάθος η Δούρου σε Μάνδρα και Μάτι:

Η κα Δούρου ελέγχεται διότι στη “βάρδια” της έτυχαν όχι μία και δύο, αλλά πολλές “στραβές” – για να χρησιμοποιήσω έναν όρο από τις δικές της συνεντεύξεις – τις οποίες αντιμετώπισε με ανεπάρκεια. Στην περίπτωση της Μάνδρας παρέλαβε ώριμη αντιπλημμυρική μελέτη το 2014 και δημοπράτησε με απευθείας ανάθεση το 2018. Στην πυρκαγιά στο Μάτι ήταν εξαφανισμένη όλη ημέρα και εμφανίστηκε στις 11.30 τη νύχτα σε fake σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, παριστάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα, ενώ ο κόσμος ήταν εγκλωβισμένος στη θάλασσα και μετρούσαμε νεκρούς. Επομένως δεν ξέρω εάν έχει – και ποιες – ποινικές ευθύνες – ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση στο Μάτι – όμως πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και μάλιστα πολύ σοβαρές. Γι’ αυτό άλλωστε έχει καταδικαστεί αμετάκλητα, ανεξάρτητα από την πορεία του ποινικού σκέλους, στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης: https://politik.gr/%CE%B3-%CF%83%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7/