Ο-κ.-Σγουρός-επισκέφθηκε-το-Αθλητικό-Κέντρο-«Μίμης-Τσικίνας»

Ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας»

Ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας» και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί για μια ακόμη φορά στο Μουσείο του Μπάσκετ συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αθλητισμού Δημήτρη Καραΐσκο. Ο κ. Σγουρός ως άνθρωπος του μπάσκετ και ο ίδιος (υπηρέτησε το άθλημα για πολλά χρόνια ως αθλητής του Εσπέρου Θεσσαλονίκης και του Μίλωνα) , μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την εποχή που …ξημεροβραδιάζονταν ως έφηβος στο θρυλικό ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να θυμηθεί παλιές ιστορίες έχοντας δίπλα του τον Μιχάλη Γιαννουζάκο και τον Νίκο Κεραμέα, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο της επιτροπής Μουσείου Μπάσκετ κ Ανανιάδη, τον Λάκη Τσάβα και την μουσειολόγο κ Θεοδωρούδη.

«Το πατρικό μου σπίτι ήταν στην οδό Μητροπόλεως 123, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ανοικτό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ. Κάθε φορά που επιστρέφω εδώ ανατριχιάζω καθώς μου έρχονται στο νου όμορφες αναμνήσεις σε βαθμό συγκίνησης. Ο γνωστός προπονητής Μπόμπι Νάιτ, είχε πει στο παρελθόν, όπως μου είχε διηγηθεί ο Θόδωρος Ροδόπουλος, πως δεν έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι αλλά πόσο ψηλά παίζεις. Εσείς στη ΧΑΝΘ παίζετε πολύ ψηλά», δήλωσε.

Ο Γιάννης Σγουρός μεταξύ άλλων διετέλεσε Νομάρχης και Περιφερειάρχης Αττικής, υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.